Снимка: Pixabay

Телефонни измамници са получили пари и злато от възрастна жена в Търговище. За въвеждането в заблуждение е използвана схемата "оказване на съдействие на полицията за задържане на извършители на телефонни измами", информират от Областната дирекция на МВР.

Измамата е станала вчера около 14,50 часа посредством обаждане на стационарен, а впоследствие и на мобилен телефон.

71-годишната самотноживееща жена от града е била въведена в заблуждение. Мъж, представил се за полицейски служител, поискал от нея да помогне негови колеги и да следва инструкция, осъществяващи акция за задържане на група извършители на телефонни измами.

От владението на жената са отнети около 4000 лева и около 20 броя различни златни накити. Тя пуснала на два пъти сумата и златата – пръстени, кулиета, синджири и няколко монети от балкона на жилището си, допълниха за БТА от Дирекцията.

По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията в Търговище отново напомнят на гражданите да не се доверяват на  хора, осъществили контакт с тях по телефона, и под никакъв предлог да не предоставят парични суми или ценности на непознати, представили се за длъжностни лица.

Нито полицейските служители, нито служители на която и да е друга институция у нас не искат съдействие от гражданите по този начин и не предявяват подобни искания по телефона, припомнят от полицията.

От там апелират при получаването на  подобно обаждане хората незабавно да потърсят  контакт със своите близки и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase