Два автомобила, собственост на бившия началник на полицията в Кюстендил, са били опожарени тази нощ. Според Георги Джоглев, който сега е общински съветник, палежът е умишлен.

Колите на Георги Джоглев избухват в пламъци тази нощ около 4:00 часа.

"Съпругата ми е чула гръм, събуди ме. Това е било гръм от гумите на автомобила. Съседът ми, който също е бивш служител, две минути преди мен беше излязъл и подал сигнал до 112. Освен от работата ми срещу противообществените прояви аз нямам други конфликти", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Назначени са експертизи, чрез които да се установи умишлено ли е предизвикан огънят.

"Защо са ми камери, какво да заснемат - човек с маска ли?! Не го приемам като предупреждение, а като много неприятен случай", сподели Георги.

Джоглев е бил началник на полицията в Кюстендил години наред. От местната управа настояха извършителите да бъдат открити максимално бързо, за да не се насажда страх сред служителите на реда и сред населението в града.

"Не искаме да връщаме чувството за безнаказаност и арогантност - някой да смята, че доминира над закона и държавата", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той добави, че в последните няколко месеца в Кюстендил е имало още две посегателства върху автомобили, собственост на полицейски служители.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase