Полицията в Горна Оряховица и Велико Търново за часове разкри и арестува нагъл рецидивист, който нападна възрастна жена посред бял ден в железничарския град. Крадецът отмъкна и 70 лева от портфейла ѝ.

71-годишната пенсионирана служителка на БДЖ все още е под стрес от наглото посегателство. Иска да запазим самоличността ѝ в тайна, защото се притеснява от отмъщение.

"В събота отидох да изтегля пари на банкомата в чакалнята на гарата, изтеглих 100 лева и отидох на зеленчуковия магазин да си напазарувам и като съм минала оттам, явно този човек ме е проследил. Дойде и аз се обърнах да го питам кой етаж, ще ползва ли асансьор. И той се наведе, дръпна чантата и ме блъсна и се подхлъзнах и паднах назад. Той избяга като състезател", разказа пенсионерката.

Жената се обадила на дъщеря си и на полицията.

"Там ме разпитваха, показания давах. Мина известно време, казаха, че човека са открили и той си признал. Трябваше да разпозная човека- веднага го познах. Много бързо го намериха, просто съм възхитена от нашата полиция тук. Вече съм решила само с придружител да тегля пари и където ходя да има човек с мен, защото съм жена на 71 години", допълни тя.

Оказва се, че на ЖП гарата, откъдето изтеглила пари потърпевшата, често ставали подобни инциденти.

28-годишният извършител е от русенското село Дряновец е добре познат на полицията. Вчера съдът го оставя за постоянно в ареста.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

23

НАЙ-ПОСЛЕ!

преди 7 месеца

При Новия световен ред 10 милиона европейски ци..гани ще бъдат депортирани в Пенджаб, от където са дошли. Вероятно ЕС ще им даде определени помощи за настаняването в старата им родина.Така Европа завинаги ще се спаси от неподлежащите на интегриране в Европейския континент.

22

Римлянин

преди 7 месеца

Пак брат римлянин. То ние римляните не обичаме да работим. Най-лесно е да нападаме възрастни хора и да им вземаме дребните парички от пенсийте.

21

българин

преди 7 месеца

А крадеца от село Банкя , кога ?!!