Снимка: БГНЕС

Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора е констатирана в землището на видинското село Градец, край Албутинския скален манастир. За незаконната сеч е сигнализирал кметът на селото Илия Томов, съобщи БТА.

Той посочи, че след сигнал на гражданин е извършил проверка и установил, че общинската гора е сечена незаконно на няколко различни места и то най-вероятно в продължение на над три месеца.

За незаконната сеч Илия Томов е уведомил кмета на Видин, сигнализирал е в полицията и в Регионалната дирекция по горите в Берковица.

Екипи на Регионалната дирекция по горите са извършили незабавна проверка в посочената общинска горска територия, за резултатите от която са уведомили кметовете на Видин и село Градец.

Проверката е установила незаконна сеч на три места на общо 1 622 броя дървета от дървесни видове зимен дъб, благун, цер и акация с обем 492 плътни кубически метра дървесина, немаркирани с контролна горска марка и без издадено позволително за сеч.

За констатираното нарушение, РДГ - Берковица незабавно е подала сигнал до Районна прокуратура-Видин и разследващите органи за установяване на извършителя на деянието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase