Снимка: БГНЕС

Наркооранжерия е разкрита в село Златна нива при специализирана полицейска операция, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Действията на полицейските служители започнали в средата на септември, след като получили информация от жители на Златна нива, че в селото често идвали непознати коли, с чужда регистрация. Криминалисти започнали наблюдение и установили, че в района на бивша мелница в населеното място имало движение на автомобили.

В ранните часове на 29 декември криминалисти пристъпили към проверка на помещения в сградата. Служители на сектора "Специализирани тактически действия" при ОД на МВР-Шумен задържали мъже на 34 и 48 години от София и Ловеч, 21-годишна жена от софийското село Бистрица и 28-годишна жена от Варна.

Открити са четири хладилни полуремаркета, снабдени с климатични инсталации в работен режим. Действията на разследващите продължили под надзор на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

При извършения оглед е установено още, че в хладилните полуремаркета се полагат грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях били под формата на разсад, а останалите - в различен стадий на развитие и зрялост.

Четирите помещения били оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, контрол на въздуха и температурата. Ползвани са и препарати за стимулиране на растежа им.

В стопанска постройка е намерено и специално изградено помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са иззети над 10 килограма суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Открити са и три електрогенератора.

Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност. Установен и задържан е и собственикът на базата - 35-годишен мъж от Варна.

Действията на криминалисти и разследващи от ОД на МВР- Шумен продължават. Ще се извършват допълнителни огледи. Работата по образуваното досъдебно производство - за производство и държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение, продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Много интересно наистина. Който се интересува в България да му се достави законна cbd конопена козметика може да посети https://pureforlife.bg

9

Теди

преди 1 година

На Константин ли е

8

Анонимен

преди 1 година

Българи само едно не разбрах за всичките тези години приположение че бяха наркомански години слава богу отминаха има доказано иследване в цял свят от наи добрите специалисти в тази област че лекува рак левкемия и още няколко вида рак защо не го легализирате в българия умните хора да се лекуват тамън ще намалеят пушачите няма да си купуват марихуана.