Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за повреждане на кислородно-подаваща инсталация на Университетската болница "Проф.д-р Стоян Киркович" в града, информират от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал на 20 ноември, събота.

Обвиняемият е смачкал умишлено медна проводна тръба за кислород, от която е изтекло неустановено към момента количество кислород.

По първоначални данни мъжът забелязал, че по стена на сградата на болницата е закрепена медна тръба, която той решил да открадне. Хванал я с ръце и започнал да я дърпа и огъва, като така предизвикал повреда на кислородно-подаващата инсталация на болницата.

Подаден е сигнал в полицията. Установено е, че тръбата е била част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата.

Подаването на кислород не е било прекъснато, а само налягането е спаднало, като е нямало пряка опасност за болните. Повредата вече е отстранена.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Районната прокуратура-Стара Загора е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Той е бил осъждан и преди, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase