Снимка: архив, БГНЕС

Задържани са деветима нелегални мигранти край омуртагското село Паничино. Сигналът за "необичайно изглеждащи мъже с раници" на пътя Котел-Омуртаг е получен късно снощи, съобщават от ОД на МВР в Търговище.

Екипи от служители на Районното управление установяват деветима мъже, на видима възраст от 14 до 30 години /петима пълнолетни и четирима непълнолетни/, които не говорят български, всичките - без документи за самоличност.

По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан и участниците в нея са преминали нелегално границата между България и Турция.

Образувани са досъдебни производства. Пълнолетните чужденци са задържани, на останалите е предоставена полицейска закрила.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

20

Mih

преди 6 месеца

Po interestno mi e ka taka sme iha marsh ruta, po magictrala trakiqa kade prez Omurtaq, lqa Kotel, nekoi im aktualizira sat navigaciqata za moldova, gr. I polska

19

герП

преди 6 месеца

Не ги ловете, че няма кой да пълни чекмеджетата а избори идат !

18

Испер

преди 6 месеца

Всички ще ги хващат вече. Кажете и на другите в Афганистан. Скоро ще им искат тест за ковид. Ако нямат обратно откъдето са дошли тоест Туркистан пардон Турция.