Снимка: БГНЕС

Служител на „Гранична полиция“ е бил арестуван, след като е установено, че е отглеждал канабис, информираха от МВР.

При проверка в изоставен имот служителитер на реда са открили 14 конопени растения с височина между 1,40 и 2,35 метра. След това е направен обиск в намиращ се в близост до имота частен дом. В него са открити химически препарати, ползвани в растениевъдството.

Жилището е обитавано от 45-годишен мъж. Той е задържан за 24 часа за съпричастност към незаконно отглежданите растения според първоначалните данни сочат съпричастност на мъжа. По случая е образувано досъдебно производство.

Още по темата
Още канабисови насаждения криминалисти открили в необитаем двор на частен адрес в селото. На място били установени двама видинчани - 48-годишна жена и 56-годишният й съпруг, в момент на извършване на дейности по отглеждането на растенията.

Иззети са 21 стръка с височина около 200 см. Изяснено било, че мъжът е служител на гранична полиция. Местопроизшествието е посетено от служители на ОД на МВР-Видин, дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР и следовател.

Съпрузите са задържани за 24 часа. По случая е образувано следствено дело по описа на окръжен следствен отдел при прокуратурата във Видин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase