Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители откриха недекларирани 100 000 евро в хладилен товарен автомобил, превозващ шоколадови изделия, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 06 юни 2021 г. около 12:30 ч. митническите инспектори са спрели за проверка влизаща в страната през ГКПП Дунав мост - Русе хладилна товарна композиция с влекач и ремарке.

Водачът - турски гражданин, е заявил, че превозва продукти за сладкарската промишленост от Белгия за Турция. За товарa предоставил износна декларация. Пред митническите служители обяснил, че няма нищо за деклариране, а само личен багаж.

При последвалата проверка инспекторите са открили в кабината на влекача 10 пачки с евро банкноти с номинал от 10, 20, 50 и 100 евро. При изброяването им в присъствието на водача е установено, че парите са 100 000 евро.

 За същите водачът не е представил банков документ или друг разплащателен документ. Заявил е обаче, че парите са негови. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, като за обезпечаване на глобата по акта с разписка са задържани 1500 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase