Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители откриха недекларирани 100 000 евро в хладилен товарен автомобил, превозващ шоколадови изделия, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 06 юни 2021 г. около 12:30 ч. митническите инспектори са спрели за проверка влизаща в страната през ГКПП Дунав мост - Русе хладилна товарна композиция с влекач и ремарке.

Водачът - турски гражданин, е заявил, че превозва продукти за сладкарската промишленост от Белгия за Турция. За товарa предоставил износна декларация. Пред митническите служители обяснил, че няма нищо за деклариране, а само личен багаж.

При последвалата проверка инспекторите са открили в кабината на влекача 10 пачки с евро банкноти с номинал от 10, 20, 50 и 100 евро. При изброяването им в присъствието на водача е установено, че парите са 100 000 евро.

 За същите водачът не е представил банков документ или друг разплащателен документ. Заявил е обаче, че парите са негови. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, като за обезпечаване на глобата по акта с разписка са задържани 1500 евро.
 

Коментари Напиши коментар

9

ЕЙ

преди 1 месец

КАТО ХВАНЕТЕ ТАКИВА ПАРИ/ АЗ АКО СЪМ/ ЩЕ ГИ РАЗДАМ НА БЕДНИТЕ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ЗАЛОВЕНИЯ.ДРУГИЯТ ПЪТ ПАК ДА ДОНЕСЕ-ЩЕ МУ БЛАГОДАРИМ

8

Мтничар бей

преди 1 месец

Мерси за инфото комши и ние ще го проверим

7

ЦИНИК

преди 1 месец

Таа паръ с честен труд и ридовно платени данъци ли е изкарана бря ? Далавера има !