Снимка: Pixabay

Постоянна мярка задържане под стража иска Окръжната прокуратура в Силистра за 19-годишен мъж от силистренското село Скала за грабеж и убийство на 51-годишна жена от същото село.

Исканата мярка за постоянно задържане е заради опасност обвиняемият да се укрие, да извърши друго престъпление или да напусне пределите на страната.

Още по темата

Селвие Мехмед е била намерена в петък сутринта в дома си с 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гърба. Установено е, че причината за смъртта е остра кръвозагуба.

Предстои експертиза да  установи дали жената е била изнасилена, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов.

„Извършителят е извършил и грабеж, отнел е собствени вещи на жертвата – бижута от златист метал, които тепърва ще установим дали са от злато, пари и личния автомобил на починалата. Извършителят Феим Радев е установен няколко часа, след като е извършено престъплението“, обясни той, цитиран от БНР.

От местопрестъплението Феим бяга с колата на жертвата и катастрофира в съседното село Грънчарово. Така се разплита случая. По-късно е бил заловен  в дома на свой роднина в село Поройно.

Според хора от селото момчето е работил като овчар, а Селвие го е съжалявала и му е давала храна и пари, като помощ.

Направил е самопризнания, като законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Лицето не е осъждано, но има криминални прояви, съобщиха още от прокуратурата.
 

Коментари Напиши коментар

13

БЛМ София

преди 2 години

Хайде стига расизъм?! Всеки е готов май да осъди младежа, само защото е ром, а никой не се интересува къде и истинската причина за случилото се! Поправете си мисленето! В кой век живеете! Ако започнете да приемате ромите за хора и за равни, ще бъде по-добре за всички. Запомнете го, българчета!

12

Жалко, но факт

преди 2 години

Как да помагаш на разни субчовеци с непокварени от еволюцията мозъци.

11

Растата

преди 2 години

Според мен този ще го осъдят на 15 години, но ппради добро поведение ще лежи само 8. И на 27-28 години, в разцвета на силите си, ще е на свобода и ще прави каквото си иска. Много ми се иска да не съм прав.