Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха недекларирани 235 900 евро с левовата равностойност на 461 380 лева. Валутата е открита при проверка на лек автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът с марка „Пежо“ е пристигнал на МП Капитан Андреево на 19 април на път от Турция за България, съобщиха от Агенция "Митници".

Водачът на превозното средство, който пътувал сам, отговорил на митническите служители, че не внася стоки или пари за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в джобовете на дрехите на водача - яке и сако, поставени в специален калъф на закачалка в задната част на купето, са открити пачки в банкноти в купюри от 500 и 100 евро, общо 235 900 евро.

Днес Районна прокуратура в Хасково привлече като обвиняем по бързо производство 37-годишния турски гражданин за опита да пренесе незаконно сумата от 235 900 евро. Обвиняемият И.Я. е с взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase