Снимка: БГНЕС

Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост. Тя ще се проведе от петък, 22 януари, до сряда (27 януари), съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП, цитиран от БНР.

Крушарски обясни, че след направен анализ от началото на годината е било установено, че основна причина за пътните произшествия е несъобразената скорост, основно в населените места.

"Последният анализ, който направихме от началото на годината, основните причини за настъпване на тежките пътни инциденти са несъобразената скорост конкретно в населените места, пътищата първи, втори, трети клас, както и междуградските пътища", каза той.

При последната акция на полицията от миналата седмица са били проверени над 37 хил. превозни средства и над 44 хил. лица.

Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали предпазни колани и каски. Под влиянието на наркотици са установени 53 водачи, а 142-ма са управлявали автомобил, след като са употребили алкохол.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 месец

Браво на МВР че са внедрили толкова системи за безопасност по пътищата и са ги проектирали с мисъл за водача.

11

Ss

преди 1 месец

Още 20тина години глупаците ще са се изтрепали а другите ще се научат да спазват закона ! Нагледал съм се на българи в гърция и турция не си позволяват даже и музика в колата да си писнат ама минат ли ДГ апан със на целия оримак ! Или кара по магистралата с 100 стъпили на цариградско със 130 свири, псува и т.н. Просто няма култура на шофиране в таз държава ама като се замисля, че по-голямата част от шофьорите са се учили на магаре с каруца или с кон.

10

Анонимен

преди 1 месец

"...е било установено, че основна причина за пътните произшествия е несъобразената скорост..."

Несъобразена скорост = криене на реалната причина.

Ако се сещате един път даже бяха написали "несъобразена с релефа на пътната настилка скорост". Щото не могат да напишат "дупка до дупка е пътя и човека се е опитал да не си огъне джантата, та излязъл от пътя, защото не е бил и опесъчен, а е имало лед".