Снимка: YouTube

Стрелецът, който рани тежко жена, играеща хоро в Ловеч в новогодишната нощ, остава за постоянно в ареста. Това реши Ловешкият районен съд днес. "Моля да ми бъде наложена по-лека мярка, за да мога да ходя на работа", поиска 46-годишният Христо Йочколовски в края на заседанието. Желанието му не бе уважено, заради тежестта на престъплението, което е извършил. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, пишат "24 часа".

Засега са му повдигнати две обвинения - за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

40 минути след настъпването на новата година той гърмя с незаконно притежавана въздушна пушка, преправена на малокалибрена. Оръжието било закупено още през 2004 г. Произвел два изстрела, като първият куршум попаднал в стена, а вторият уцелил Теодора Тодорова, която в този момент играела хоро с празнуващите си съседи.

На другия ден след престъплението, виждайки полицаи и разследващи в комплекса, Христо разглобил пушката и я скрил в скали край Горно Павликени - там имал роднини. Но когато го задържали, си признал всичко. Според служебния му защитник обаче, дори и да не го били потърсили, той щял да се предаде, тъй като съвестта го гризяла. Съдът не прие това твърдения, тъй като признанията му дошли, след като били събрани всички доказателства срещу него.

Ловчалията обитава апартамент в жилищен блок 305 в ж.к. "Младост", съседен на 327, където живее простреляната Теодора. Работи във фирма "Идеал Стандарт" в Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase