Снимка: БГНЕС

Младежи на 15, 16 и 11 години са задържани за извършване на 4 грабежа в град Сливен. Жертвите им са възрастни хора - три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 г., съобщиха от прокуратурата пред "24 часа".

Грабежите са извършени по един и същи начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. След това причаквали възрастните хора, които нямали никаква възможност да се защитят. Спрямо тях са употребени закани и сила с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда.

Извършителите са установени и задържани след Специализирана полицейска операция от служители на отдел "Криминална полиция" при Районно управление – Сливен, проведена под надзора на Районната прокуратура в града.

Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения. Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа, като предстои  да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Третият извършител - малолетно момче на 11 години, не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в град Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.

Коментари Напиши коментар

14

179

преди 3 месеца

Говорите за ромският етнос но защо сега не говорим за нас Българите. В какви хора се превърнахме ? Каква е тази нация която оставя свойте стари родители на произвола. Да монетата има две страни може и старците да са го пожелали но тук трябва да се намесат институциите. Сега ще ви кажа нещо в Западното общество е така- Старите хора живеят сами дали по желание или защото са егоисти но при такъв случай държавата се намесва и се грижи за тях. На Изток има семеен строй. Младите гледат старите.

13

Майкаиндия

преди 3 месеца

Злокачествени израстъци от индийски произход.

12

Майкаиндия

преди 3 месеца

Чеда от индийски произход...