Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Акцията срещу Васил Божков продължава. След като МВР конфискуваха двата джипа на бизнесмена, сега прибраха и Майбаха му.

Още по темата

Колата бе изведена от офиса на "Нове Холдинг" около пет часа и бе качена на паяк, който да я откара.

Божков неведнъж е бил фотографиран именно в Майбаха си, докато обикаля улиците на София.

От няколко часа жандармерията е обсадила сградата на улица „Московска“ №45, в която освен офиса, се намира и частния музей на бизнесмена. На място пристигна и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, пишаг ог БГНЕС.

Ако се стигне до изнасяне на експонати от частния музей, това може да отнеме и седмици. Всеки предмет в момента се описва по отделно, разясни представител на фондация „Тракия”, която отговаря за колекцията.

Предметите от колекцията на Васил Божков ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти в България, съобщи преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Коментарът бе по повод възмущение на председателя на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов, че разследващите са се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков фондация „Тракия“ в чували.

Коментари Напиши коментар

134

Смешно е

преди 2 години

Човек, който е инвестирал над 600 милиона в изкуство, направено достъпно за всички в България, със сигурност може да си позволи и много по-скъпа кола от тази. Какво толкова любопитно има в една стандартна кола за заможен човек? Първо трябваше да го поканят доброволно да си плати данъците и тогава да си спестят целия този цирк. Това не са институции, на които един бизнесмен и бъдещ инвеститор би имал доверие.

133

Анонимен

преди 2 години

Не е нормално, че в България всички богати автоматично крадат, мутри са или корумпирани!!! Всяка страна има богати хора и така трябва да бъде. Все някой трябва да създава работни места и да прави инвестиции, няма как държавата да е най- големия данъкоплатец. Така Бойко подронва авторитета на всички институции, а новият проК*Рор е пълен *** и урони изцяло престижа на прокурорите. Не е нормално го. ПроК. Да се обяснява постоянно на журналистите за всяко нещо.

132

Недоволна

преди 2 години

Не е хубаво така да се подиграват така с богатите хора. Как да дойдат инвеститори в България като държавата може да реши на всеки да конфискува имуществото без изпълнителен лист и влязла в сила присъда? И как така 5 години всеки месец никой никой не е забелязал, че има проблем с най-големия данъкоплатец в България? Значи икономическа полиция може всяка седмица да взима данни за съмнителни преводи от банките, а да забележи проблеми при ВБ не може?! Не ми се вярва.