Общ преглед
Над 340 кг контрабанден препарат за пушене с наргиле (паста за наргиле), в товарен автомобил, откриха при съвместна проверка митническите служители на ТД "Южна морска" и гранични полицаи, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 12 януари, на входящо трасе на "Капитан Андреево" пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Западна Европа.

Шофьорът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната групажна стока.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която, под шасито на товарното помещение, са открити 346 пакета смес за паста за  наргиле, в разфасовки от 1 кг.

Акцизната стока и превозното средство са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. На шофьора на камиона е повдигнато обвинение.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Ууу аман бе! Аре спрете се, не! Сакън па вече!

2

179

преди 2 години

Нали арабите трябва да си въртят търговията във България. Оставете ги хората най-накрая. България от години привлича се готини бизнесмени, занимаващи се от А ДО Я.

1

Val

преди 2 години

Не знам що за стока е това, но явно е някаква ненаркотична гнъс.Защо не кажете цената? Защо не информирате за крайния получател? Има го в ТИР карнета. Има и държавата и адреса и фирмата. Карннета е даден на митницата. Кого пазим в ЕС? Къде се пушат толкова много наргилета, а е незаконно?