Снимка: Кадър, Нова тв

Ловки крадци задигнаха луксозни автомобили от паркинг на хотел в столичния квартал "Драгалевци" . Кадри от охранителните камери заснели наглата кражба, показа собственикът на хотела Кристиян Петров.

Според него става дума за две изключително ловки и нагли кражби на две коли. Престъпленията са се случили на 5 и 18 септември. По думите му, обирджиите са едни и същи и в двата случая.

"Става въпрос за коли на стойност над 150 хиляди лева едната. След многократни разговори с криминалисти, разпити, в период от 13 дни една и съща група с една и съща кола извършва тези кражби под една минута.", обясни пред Нова тв Петров.

По думите му, автомобилите не са разбити. Използвали са специална програма, с която са намерени честотите на дистанционното на ключа, и колата се отваря без проблем. Единият автомобил е със софийска, а другият с чужда регистрация.

Собственикът на хотела смята, че има агенти, които обикалят през нощите, за да оглеждат коли. Диапазонът на кражбите се осъществява между 3 и 4 часа през нощта.

Петров смята, че полицията не си е свършила работата, тъй като една и съща кола обикаля по пътищата необезпокоявана, като сигнал е подаден още първия път.

"Искам да дам публичност.  До кога в европейска столица трябва да се плашим от подземни групировки? Не са приключили тези времена", заяви още Кристиян Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase