Снимка: Булфото

Мъж на 34 години е задържан за участие в телефонни измами, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил.

Той е бил посредник в осъществяването на телефонните измами. Той е от село Коняво и е задържан от кюстендилски криминалисти на 28 януари.

При последвалата работа е признал, че това е за него четвърти случай, в който извършва куриерска дейност. Той публикувал телефона си в интернет, като търсещ работа. Така бил нает за дейността.

Взетите от указани по телефона места пакети, съдържащи пари и ценности, носел в столицата и ги оставял на различни места, посочени от телефонния му наставник.

Последната жертва е 72-годишен жител на Кюстендил. Той бил въведен в заблуждение, че оказва помощ на полицията за залавяне на престъпници. При получаване на обаждането от престъпниците им съобщил, че има само 2000 евро. Обещал да остави пакета с парите на посоченото от тях място – паркинг в центъра на града.

Докато се приготвя обаче, се усъмнил, че може да стане жертва и се обадил в полицията. Последвали незабавни действия и служителите задържали посредника в момента на вземане на плика. Задържаният е признал, че за тази си дейност получавал по 200 лв. хонорар.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ - Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase