Снимка: архив "Булфото"

Областната дирекция на МВР в Монтана работи активно по случая с кражба на над 450 000 лева от оборота на хипермаркет "Кауфланд" в Монтана и има заподозрени двама млади мъже под 30 години с досегашни криминални прояви, съобщи зам.-директорът комисар Цветомил Христов.

Още по темата

Досъдебното производство по случая е пред приключване и скоро разследването ще бъде предадено в прокуратурата, уточни Христов.

Кражбата стана на 10 май 2018 година.

Тогава мъж, облечен в униформа на фирмата за охрана на хипермаркета, влязъл в касата на магазина и поискал седмичния оборот, за да отнесе парите в банка, както се правело обичайно в края на седмицата. Касиерката му подала чувал с пари и той излязъл с тях. Понеже не издал документ за предадената сума, касиерката се усъмнила и се обадила на управителя на хипермаркета. Той се свързал с фирмата за охрана и разбрал, че не са изпращали човек да прибира оборота, пише БТА.

Управителят веднага подал сигнал в полицията и криминалистите започнали заградителни мероприятия. Забавянето в първия момент обаче е дало възможност на крадеца да избяга, обявиха от полицията тогава.

По време на разследването по случая е проверена версията за връзка на крадеца със служители на хипермаркета, но такава не е открита. Открити са обаче пропуски в действията на служителите на магазина, които били отговорни за съхранението и предаването на парите от оборота, уточни комисар Христов. Той не даде повече подробности за заподозрените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase