Снимка: архив "Булфото"

Бус с хърватски фенове не е пуснат през границата в България след като в пътниците са били открити забранени пиротехнически средства. Един от тях е задържан заради притежание на наркотични вещества.

Привърженици на "Хайдук" Сплит са били върнати от ГКПП "Калотина". Това съобщиха от МВР след мача между хърватския гранд и "Славия" от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Още по темата

Органите на реда са работили съвместно с агенция "Митници" и дирекция "Жандармерия", за да предотвратят очаквани сблъсъци между футболните привърженици от Хърватия и тези на "Левски".

Агитките на двата отбора си отправят взаимни обиди и закани заради конфликт от миналия сезон, когато "сини" фенове бяха нападнати при гостуване в Сплит.

В София са арестувани други 18 хърватски фена заради пиротехнически изделия и забранени предмети. Непосредствено преди влизане на стадиона, с наркотици е задържан един от хърватските фенове, информира bTV.

При гостуването на "Хайдук" има само един регистриран инцидент. При оттеглянето с автомобили на хърватските фенове, в района от моста над "Ломско шосе", по движещата се колона е хвърлен твърд предмет. Няма данни за пострадали при инцидента, но е пукнато стъкло на един от чуждестранните автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase