Архив: Булфото

Специални екипи ще следят за джебчии през лятото в автобусите, курортите и центъра на Варна, съобщи днес началникът на областната дирекция на полицията в крайморския град старши комисар Даниел Пашов.

Той уточни, че през юни, юли и август край морето ще работят по 42-ма служители на реда, командировани от вътрешността на страната. Четирима от тях ще бъдат включени в екипи в курорта "Камчия", осем - в "Св.св. Константин и Елена", а останалите ще работят в "Златни пясъци".

По думите на Пашов през юли ще пристигнат и първите полицаи от Румъния. Те ще действат в смесени екипи с българските си колеги в "Златни пясъци".

Най-вероятно през това лято в курорта ще бъдат командировани и германски полицаи. Пашов допълни, че за реда ще следят и екипи на велосипеди. Те ще действат на територията на "Златни пясъци" и на Морската градина във Варна.

През това лято за първи път служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще дават дежурства в курортите до 15 септември, допълни началникът на Регионалната дирекция - Варна, комисар Тихомир Тотев.

По думите му в комплекса "Златни пясъци" вече има позициониран специализиран автомобил. Варненските пожарникари също ще разчитат на подкрепления от вътрешността на страната. Командированите служители ще бъдат по 12 на смяна, чиято продължителност е по един месец.

(БТА)

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 11 месеца

както е тръгнала варна да се разпада след вчерашният порой, може и да не могат да си карат колелетата в морската градина.

4

И кво

преди 11 месеца

И като ги хванат какво правим ... нищо.
Държавата цирк, тези си върлуват а съдебната система никаква е няма. Държавата и всичко овце в нея блеят.

3

Анонимен

преди 11 месеца

абе я обяснете кой им плаща хотели, командировки на тия куки? Всеки сезон посрещаме вносни куки? Наще пък пращаме навън. Това са луди, болни разходи!