Снимка: Bulfoto, архив

42-годишният Д.С. от Берковица е задържан от органите на реда в града, малко след като прибрал пари от възрастна жена, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Става въпрос за телефонна измама. Д.С. позвънил на 80-годишната З.И., представил се за неин роднина и заявил, че му трябват спешно пари, уж да купи агрегати.

Жената оставила 100 лева на уговорено място до дома й в Берковица, но после се усъмнила в своя "роднина" и позвънила в полицията. Д.С. бил задържан малко, след като взел парите. Той ще остане в ареста, докато се изясни дали е действал сам или друг го е пратил да прибере банкнотите.

През миналата година в област Монтана станаха над 60 телефонни измами, при които жертви дадоха на мними полицаи или роднини над 300 000 лева.

Полицията залови три групи измамници, които бяха задържани с постоянни мерки и над 20 000 лева бяха върнати на възрастни хора. Напечатани бяха и листовки с указания как хората да се пазят от телефонни измами, но въпреки това измамите не спряха през цялата година, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase