Снимка: Pixabay

33-годишна жена на два пъти е успяла да вземе кредити, използвайки чужди лични данни, съобщиха от прокуратурата. През миналата година тя е осъдена условно за присвояване на 15 хил. лева от финансово дружество с чужди документи. Сега държавното обвинение е внесло втори обвинителен акт. Според него далавераджийката е работела като кредитен експерт в офис в Стара Загора.

Работата на обвиняемата била да търси и набира клиенти, които имат нужда от пари и да подготвя съответните документи за отпускането на кредити. Документите за всеки кредит се преглеждали от П. Л., която ги изпращала в централата в гр. София за одобрение.

След това сумите били превеждани от кредитната институция по сметка на съответния кредитополучател.

Използвайки личните данни на шест различни лица, обвиняемата изготвила от тяхно име декларации във връзка с обработка на лични данни и карти на клиента, които подписала, като имитирала подписите им.

В картата на клиента обвиняемата посочвала фалшив настоящ адрес и различна месторабота и телефон на свидетелите от действителните. П. Л. изготвяла договори за потребителски кредит сключени между финансовото дружество и шестте различни физически лица, които подписала от тяхно име, като имитирала подписите им.

Обвиняемата сама изписала ръкописния текст в договорите, като посочила за кредитен експерт колегата си Х.К., а вместо банкова сметка на клиента за изплащане на заема – обвиняемата отразила свои банкови сметки", пише в съобщението на прокуратурата, цитирано от "Сега".

По този начин жената успяла да вземе 26 300 лв. Предстои делото й да бъде насрочено в съда в Стара Загора.

Коментари Напиши коментар

9

Румен

преди 5 години

Това да не е в оная банка,къде на Мартин Петров му откраднаха 4 милиона?Уникредит?Те ли са пак?

8

Анонимен

преди 5 години

То бива да си глупав, ама чак пък толкова - да посочи банкова сметка на свое име и в шестте случая. Те службите трева пасат и няма да проследят къде отиват парите...

7

Анонимен

преди 5 години

Такава трябва да лежи в затвора за кражбана самоличност подправяне на документи икражба на пари в особенно големи размери .Тази не е била сама и колегите и са в схема .Не да работи в БАНКА а абсол.забрана за работа с лични данни и пари трябва .Във нормалните държави такива ги трепат на момента .