Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Добрич задържа под стража сръбски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България и столичанин за кражба на пари и използване на чужди дебитни карти, съобщиха от институцията.

Срещу 37-годишния чужденец Иван М. и 44-годишния Борислав Еф. са повдигнати обвинения, че на 25 октомври т.г. от паркиран зад сградата на пощата в Добрич лек автомобил, чрез използване на техническо средство, са отнели портфейл с дебитни карти и 1000 лева.

През деня те използвали няколко пъти платежните инструменти, като изтеглили общо 4800 лева. Пострадалият гражданин подал веднага жалба в полицията.

Междувременно в областната дирекция на МВР е бил получен и оперативен сигнал от полицията във Велико Търново, че известни на полицията лица се намират на територията на Добрич и могат да извършат престъпления. Веднага е било предприето издирване, включително и проследяване чрез системата на агенцията "Пътна инфраструктура".

Автомобилът на двамата мъже е бил засечен в Обзор и те са били задържани.

Сръбският гражданин е осъждан девет пъти, включително за извършване на същите по вид престъпления. Столичанинът също има предходни осъждания и образувани нови наказателни производства за извършени идентични с настоящето престъпни деяния, посочват от пресцентъра на Съдебната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase