Снимка: архив "Булфото"

Дъщерята на политолога Огнян Минчев е била арестувана за кражба.

13-годишната Маргарита била хваната в крачка докато взимала дрехи от магазин в мол. Момичето и нейната приятелка били спипани по време на рутинна полицейска операция в търговския център на бул. "Ал. Стамболийски", пише в. "Телеграф"

Новината била потвърдена и от СДВР.

Двете ученички вече са прибрани от родителите си от 3-то РПУ, където били задържани. Санкциите срещу тях щели да бъдат административни, тъй като са непълнолетни и стойността на откраднатите вещи била малка, предположиха от полицията.

Криминалисти от СДВР видели Маргарита и приятелката й да влизат в магазин и задигат мъжки бял пуловер, дамска жилетка и калъф за мобилен телефон. Никой не усетил кражбата, но момичетата били проследени от полицаите извън мола, където били задържани.

В чантата на Маргарита е открит пуловерът, чиято цена била 40 лв. Тя и приятелката й обяснили пред инспектори от Детска педагогическа стая, където вече ще се водят на отчет, че са откраднали вещите от мола от страх.

Те твърдели, че други момичета ги плашили по Facebook и ги карали да крадат дрехи от молове. Тепърва ще се изяснява дали това е така или става въпрос за защитна версия на ученичките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase