Снимка: Булфото, архив

Полицията задържа двама за кражба от спортен клуб, единият от тях 15-годишен. На 1 октомври служител на клуба, заявил в Седмо РУ, че в обекта в ж.к. "Студентски град" е влизано и липсват спортни съоръжения, съобщиха от МВР.

При огледа е установено, че в помещението е проникнато след изкривяване на металната решетка на прозореца и са откраднати пет велосипеда и чифт ски за бягане.

В резултат на предприето разследване са установени извършителите - криминално проявен и осъждан за кражби 38-годишен мъж и 15-годишен младеж от ловешкото с. Брестница, които пребиват на територията на столицата без адресна регистрация.

На 16 октомври двамата са задържани в Седмо РУ с полицейска мярка до 24 часа. Откраднатите вещи са намерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на задържаните са повдигнати обвинения по чл. от НК.

На 15-годишния младеж е наложена мярка за неотклонение "надзор на инспектор от Детска педагогическа стая", а на мъжа - "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase