Снимка: Булфото, архив

Няколко съобщения за опити за телефонни измами са получени в полицията в Шумен.

Част от получените сигнали са за Велики Преслав.

Сценариите за опитите за измама са няколко. По телефона мъже и жени се представяли за медици. Те съобщавали, че близък на семейството е пострадал при инцидент и искали между 10 000 и 15 000 лева за лечението му.

След това се обаждал мъж, който се представял за полицай и обяснявал, че обаждането на измамниците е засечено и искал съдействие за залавянето им. За целта хората трябвало да оставят исканите от измамниците пари на посочените от тях места, за да бъдат заловени.

В друго обаждане мъж се представил за следовател и казал, че член от семейството имал проблем и за да бъде решен той, трябвало да бъде предадена известна парична сума и проблемът щял да бъде решен.

От полицията предупреждават хората да не се доверяват на непознати по телефона, да не дават свои данни, да не съобщават къде живеят и с какви парични суми разполагат и в никакъв случай да не хвърлят през тераси и прозорци пари, искани им за "съдействие" от полицията.

Когато непознат иска парична сума по телефона под какъвто и да е предлог и форма, е сигурен белег, че става въпрос за измама, допълват от полицията.

Коментари Напиши коментар

2

анонимен

преди 5 години

До 1:Как кой?БХК-то и Сорос.Нали това искат от нас.Те да правят каквото си искат,а ние да бъдем толерантни към тях и да се правим,че нищо не е станало.Ето ,събарят незаконните им постройки,и ще им построят жилища,а ние сме длъжни да работим,за да си плащаме квартирата.

1

Анонимен

преди 5 години

Не мога да разбера КОЙ е опънал чадър над тези шведски измамници за да може толкова дълго време никой да не ги е заловил досега.