Снимка: Facebook

Убитият в Пловдив бизнесмен Данаил Божилов преди много години е развивал бизнес с дрехи втора употреба, спомнят си в родния му град Дупница.

Държал е търговски щанд в бившия Градски универсален магазин (ГУМ). В последните години обаче много рядко се връщал в югозападното ни градче.

Още по темата

Още като дете е учил в София, след това е бил и студент във ВИФ, заради което се откъснал от родния си град и се преместил в Пловдив.

В града под тепетата той живеел на семейни начала с приятелката си Мая Карлова, с която имат момиченце. Развиват бизнес със соларно студио.

"Сутринта Мая отвори студиото, но по-късно й съобщиха тъжната вест и тя бързо го затвори", разказаха пред "24 часа" хора от съседното заведение.

Те описват Данаил като "много готин и изключително спокоен".

"С детето и жена си често излизаха, разбрани са и двамата", добавиха те.

Соларното им студио се радвало на голяма посещаемост, тъй като и цените били поносими.

Говори се, че убитият бизнесмен е бил съдружник на олимпийския шампион по гребане кану Николай Бухалов, но гребецът отрече. "Моят съдружник е друг", каза спортистът.

Според прокуратурата убитият Данаил Божилов не е криминално проявен. Издирват се свидетели на сутрешната вендета.

Както вече знаете 43-годишният мъж беше застрелян с един куршум в сърдечната област около 8:30 – 9:00 часа, когато, както всяка сутрин, разхождал кучето си в парк "Лаута".

Няма установени свидетели на стрелбата, а случайни спортуващи минувачи са открили тялото му.

На 14 януари 2015 г. пред луксозна кооперация в парк "Лаута" в Пловдив бе застрелян Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства. Той бе бивш състезател по свободни борби, имаше и заложна къща. До момента убийството му не е разкрито и няма задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase