Снимка: Кадър Нова тв

Пореден случай на агресия на пътя. Този път пострадаха репортерът и операторът от Нова телевизия Мария Милкова и Огнян Пенев. Те бяха нападнати на магистрала "Тракия" от няколко здрави момчета.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон, защото момчетата явно притеснени, че Мария Милкова може да ги е снимала й взели телефона.

Самоличността на нападателите е изяснена, но все още не са задържани, каза зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

"Извършват се активни издирвателни мероприятия по задържането им, но лицата се укриват. Това са охранители към фирма, които са използвали служебни автомобили”, обясни Беличев, като не пожела да разкрие самоличността им.

Петима души са обявени за общодържавно издирване. Досъдебното производство се води за хулигански действия, извършени при управление на МПС. Ще бъде повдигнато обвинение и за нанесени телесни увреждания, отново с хулигански мотиви, тъй като не са били провокирани. Заради отнемането на мобилния телефон на Мария Милкова има и обвинение за извършен грабеж чрез употреба на сила.

"Прокуратурата не проявява никаква толерантност към подобни действия и извършителите ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона”, заяви Димитър Беличев.

По данни на полицията към настоящия момент тези лица нямат криминални регистрации, не са и осъждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase