Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд даде ход на делото срещу акушерката Емилия Ковачева, въпреки протеста на нейния адвокат Владислав Янев.

Още по темата

Още в началото на заседанието Янев оспори автентичността на записа от камерата в деня, когато акушерката е извършила побоя над бебето.

Видеозаписите по делото срещу акушерката, която е обвинена в опит за убийство на 4-дневната Никол, показват многобройни удари с юмрук в областта на главата. От камерите става ясно още, че детето е било удряно и в тялото, а главичката му е била притискана неколкократно.

Малко преди да започне днешното заседание по делото и да бъдат показани кадрите, родителите на Никол излязоха от съдебната зала и отказаха да говорят пред журналисти, предаде "Дарик".

На предишно заседание експертите посочиха, че жената на записите прилича по телосложение и външни белези именно на подсъдимата Емилия Ковачева. Резултатите от експертизата, която ще установи дали наистина жената на записите е обвиняемата, ще станат ясни в близките месеци.

Според прокуратурата, през пролетта на 2015 г. по време на нощно дежурство акушерката е пребила почти до смърт 4-дневно момиченце.

Адвокатите на Емилия Ковачева обаче отхвърлят обвиненията и подкрепят версията, че бебето е било изпуснато случайно след смяната на акушерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase