Снимка: Архив, Reuters

Русенският окръжен съд оправда 81-годишен мъж, който бе обвинен в лихварство, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

През юли миналата година Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинение срещу 81-годишния пенсионер, според което той давал незаконни кредити и получил от това неправомерно близо 43 000 лева.

Без необходимия лиценз възрастният мъж в продължение на десет години - от 2004 г. до 2014 г., давал кредити с имотни обезпечения и събирал лихви от физически и юридически лица.

В обвинителния акт са посочени пет такива случая. Сумите са съответно 27 600 лева, 26 000 лева, 10 460 лева, 17 000 долара и 24 120 лева.

Според държавното обвинение подсъдимият причинил и значителни имуществени вреди от надплатени суми и публична продажба на недвижимо имущество.

Присъдата, с която пенсионерът е обявен за невинен, може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Този съдия редом с лихваря ДО СТЕНАТА!
Гадна компирана ***, това са метастазите на БКП.

5

Анонимен

преди 4 години

Тоя неминуемо е свързан с БКП !
Лихвар, оправдан!?За верните на Партията закони няма.

4

Куха лейка

преди 4 години

До 3. Като е предприемач да си направи банка и да дава кредити. Лихварите в затвора. А ако е стар и го жалят децата му... Аман от *** народ. Кръвопийци....