Снимка: архив Булфото

Полицията арестува още двама от групата, виновна за убийството на бизнесмена от село Български извор Иван Масърлиев.

28-годишният Мирослав Илиев Еленков и Божидар Георгиев Гокин на 34 г. са спипани тази сутрин в дома на техни близки в столичния квартал "Слатина".

Миналата седмица полицията хвана част от групата, отговорнна за смъртта на Масърлиев. Мъж и жена, шофирали автомобила, с който престъпната петорка се е придвижвала, бяха разпитани, но не бяха обвинени. Задържан обаче бе Радко Белишки, за когото има доказателства, че е сред убийците на бизнесмена.

Още по темата

Тогава Мирослав и Божидар избягаха, но днес, в резултат на следствено-оперативните действия на полиция и прокуратура бяха открити и арестувани, пише "24 часа".

80-годишният Иван Масърлиев, който е собственик на заведения, бе бит, изтезаван и убит на 19 декември м.г. в дома си в с. Български извор.

Целта на нападателите била д аоберат дома на бизнесмена. Когато нахълтали в къщата, той бил там. Мъжете го вързали за стол, а около шията и устата му стегнали плетен бинт.

Искали да им каже къде държи ключа от металния сейф. Бизнесменът не проговорил и това му коствало живота.

След убийството бандитите разбили касата и отмъкнали хиляди в левове и злато.

Част от задигнатото е намерено, съобщиха от полицията. По случая работят Окръжна прокуратура-Ловеч, Областната дирекция на полицията в Ловеч и Главна дирекция "Национална полиция".

Следствените действия продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase