През февруари Борецов опита да открадне 120 000 лева Снимка: Булфото

На 6 г. и 6 месеца лишаване от свобода бе осъден днес бургазлията Бойко Борецов, който на 7 февруари т.г. направи опит за въоръжен грабеж над инкасо автомобил със 120 000 лв. в Средец.

Още по темата

Неговият съучастник - братовчед му Христо Борецов бе застрелян от охранителите на инкасото.

Делото срещу 21-годишния Бойко Борецов в Бургаския окръжен съд приключи бързо, след като той се призна за виновен, а съдът одобри сключеното с прокуратурата споразумение.

Срещу Борецов бе повдигнато обвинение - опит за въоръжен грабеж и то остана непроменено, пише "24 часа". Усилията на защитата бяха то бъде трансформирано в по-леко, тъй като върху газовия пистолет, който носел убития Христо Борецов, не бе открито ДНК от Бойко.

Тезата на държавното обвинение обаче  бе, че дори единият от съучастниците да е държал пистолета, той е действал в умисъл с другия, като в подобни случаи е без значение кой физически е носел оръжието. 

Братовчедите Бойко и Христо Борецови причакали инкасо автомобила, който носел пенсиите за община Средец, криейки се в барака в задния двор на пощата.

Когато колата с парите паркирала, Борецови нападнали двамата охранители, но срещнали неочаквана съпротива.

Христо Борецов се опитал да запали инкасо автомбила и  да избягат с парите, но бил уцелен от куршум, произведен от единия от гардовете.

20-годишният мъж издъхна минути по-късно, тичайки по улицата, а братовчед му Бойко бе заловен след неуспешен опит да се изплъзне от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase