Снимка: Булфото, архив

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите (РДГ)-София са задържали системен нарушител при акция за незаконен добив на дървесина на територията на дирекцията, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Нарушението е констатирано в землището на село Огоя, община Своге, в момент на претоварване на незаконната дървесина от един на друг товарен автомобил. При поискване от страна на проверяващите на документи, доказващи законния произход на материала, шофьорът на един от автомобилите се опитал да избяга с камиона си към Ботевград.

В крайна сметка със съдействието на органите на МВР нарушителят е открит и задържан. Това е шестата бракониерска проява на лицето за последните няколко години, посочват от ИАГ.

Съставени са пет акта по Закона за горите за съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка и неизпълнение на разпореждане на контролен орган.
Иззети са товарните автомобили и 15 куб. метра незаконна дървесина.

При същата акция в землището на село Огоя е задържан и трети камион, натоварен с 10 куб. м дърва за огрев, без контролни марки и превозен билет.

За последните десет дни горските инспектори от РДГ-София, са конфискували 50 куб. метра дървесина, 6 моторни превозни средства, едно ремарке, два бензиномоторни триона. Съставени са 25 акта за нарушения по Закона за горите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase