Снимка: flickr

Нашенската врачка Иванка Маринова от Долни Дъбник измамила три палестинки от Рамала с баснословни суми, като ги залъгвала, че разваля проклятия. Това стана ясно от огласения от прокуратурата в Плевен обвинителен акт срещу ромската гадателка, която ще бъде изправена пред съда за колосалната измама идната седмица.

Според обвинението трите жертви от Палестинската автономна територия са завлечени с близо 2,5 млн. Долара.

Част от хонорара си Иванка получавала и в златни накити. Като левова равностойност на далаверата е посочена сумата 3 530 042,48 лв.

Българската шаманка първоначално въвеждала жените в заблуждение, че над тях и близките им тегне черна прокоба, след което ги оскубвала за "разваляне" на лошата магия. Трите лековерни палестинки станали обект на измами общо 212 пъти.

Разследването срещу ромската фамилия Маринови започна след разкритието, че те прехвърляла у нас огромни суми, придобити в Палестина от 2009 г. до края на 2013 г.

Срещу петима души от клана от Долни Дъбник са повдигнати обвинения за пране на пари. В хода на досъдебното производство бяха иззети златни предмети на обща стойност 388 257 лв. и 3 леки автомобила на обща стойност 181 000 лв.

Наложени са запори на още осем скъпи леки автомобила, както и на парична сума в размер на 90 000 долара по банкова сметка на обвиняемия Станьо Маринов. Всички обвиняеми са с мярка за неотклонение "парична гаранция".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase