Снимка: Dnes.bg

82-годишен мъж загина,след като е бил блъснат на пешеходна пътека в Карлово, съобщи кореспондентът на Dnes.bg в региона. 

Сигналът за инцидента е постъпил около 9.00 часа тази сутрин. Установено е, че 32-годишен водач на микробус "Мерцедес" е блъснал възрастния човек, който е пресичал на пешеходна пътека.

Пенсионерът е пресичал на зебра пред ЖП гарата в града, когато с висока скорост го връхлита микробус. От удара тялото на мъжа е изхвърчало на няколко метра. Той е откаран с линейка в пловдивска болница, но лекарите не са успели да спасят живота му.

Имал е тежки травми по главата и тялото и е починал преди да започнат да му се правят изследвания, казаха за Dnes.bg от УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Полицията в Карлово е задържала водача на буса-убиец. 32-годишният шофьор обяснил, че пешеходецът е изскочил изневиделица.

Алкохолната проба на водача е отрицателна, съобщиха за Dnes.bg от МВР-Пловдив.

Хората от района разказват, че на този булевард никой не спазва ограниченията на скоростта. "Карат много бързо, нито една ограда няма, нито ограничители на скоростта, а тук редовно пресичат и деца”, разказва продавачката на вестници Даниела, която е очевидец на инцидента.

Полицията продължава разследването на тежкия инцидент. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase