Снимка: архив, Булфото

Всеки ден от столичния КАТ стотици "честитки" тръгват към джигитите. За нарушенията по пътищата на страната вече са изпратени почти 17 000 фиша, а на място са съставени близо 12 000 акта.

Само за три седмици черната статистика показва - 673 ранени и 54 жертви на пътя. От началото на август са настъпили над 500 катастрофи. Това превръща този месец в един от най-черните месеци на пътя.

Още по темата

През последните седмици купчините с честитки за нарушителите стават все по-големи и служителите трудно смогват да обработват всички нарушения.

Опашките за плащане на глобите също стават по-големи. На една от тях чака и Венцислав. За това, че карал без книжка, ще трябва да плати 400 лева. На изхода на село Волуяк в посока Костинброд при ограничение 70 км/ч лек радарите го засичат скорост от 222 км/ч, съобщи Нова тв.

Убийците на пътя стават все повече, показва и черната статистика, а заловените джигити само за три седмици са с 30% повече от предишните месеци. Затова и контролът се затяга и пътните полицаи изваждат нарушителите и агресивните водачи от движението.

Освен за бясно шофиране, пътните полицаи наказват и водачите без книжка, а от началото на август хванатите от КАТ са над 1700. Повечето от джигитите тепърва ги очакват честитките от КАТ, тъй като голяма част от нарушенията са заснети от камерите по пътищата.

От МВР продължават да анализират данните за тенденциите на пътя и са готови да променят начина на проверки, така че да намалят черната статистика и да гарантират безопасността по пътищата на страната.

 

Коментари Напиши коментар

60

Slepiinemi

преди 5 години

Nad 30 km narushenie na ogranichena skorost - zavinagi stop na shofiorskoto pravo!

59

Анонимен

преди 5 години

на простия човек пътя му пречел.... нищо че почти всички катастрофи стават на новите пътища..заради скорост и малоумно изпреварване "ва банк" тъпите селяци наскоро протестираха срещу крайпътните дървета, които изкачали на пътя и убивали горките им трезвени и правоспособни деца, каращи си кротко по правилата...в цял свят има дървета край пътя..само в БГ са такива лоши има само две решения:1). изкопаване на огромни дупки по всички пътища, за да не се развива опасна скорост или 2) глоби х20

58

Калоян

преди 5 години

До аsНе, не е обида, сериозно, КОЛКО *** ТРЯБВА да си - караш котор, тежащ над тон, със 100км/ч в градски условия, който стъпва на площ малко по-голяма от 4 кутии от цигари. В смисъл, явно си изключително глупав и не можеш да го осмислиш. Изобщо всички кавали, дето мислят като теб, трябва да ги разстрелят!