Снимка: архив

Животът на пребитото тригодишно момче в столицата продължава да бъде в опасност. Цяла нощ лекарите в "Пирогов" са оказвали необходимата медицинска помощ, но в състоянието му няма промяна.

"Детето е с мозъчен кръвоизлив. По цялото му тяло са открити множество синини, които според лекарите са стари и не само от деня на приемане в болницата. Дежурните екипи цяла нощ са се борили за оказване на необходимата медицинска помощ", съобщи пред bTV доц. Румяна Андонова.

Още по темата

Момченцето е оперирано и се намира в детска реанимация.

"То е постъпило в кома, а в момента е в медикаментозна кома поради характера на пораженията. Травмата е тежка, дали ще се наложи втора операция, отсега не мога да кажа", обясни лекарят.

За побоя на детето са арестувани двама младежи на 18-19 години, които са обвинени в опит за убийство в съучастие. За това престъпление законът предвижда затвор от 15 години до доживот. В момента те са задържани за 72 часа.

Арестуваните са Патрик Първев и Александър Донов и вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха вчера от Софийската градска прокуратура. Според информацията им майката Невена Велинска ги е наела за детегледачи и през последния месец пребитото момче е живеело с двамата младежи. Те се грижели за него, а майката била в чужбина, за да работи.

Невена Велинска е цигулар. Тя е един от създателите на рок група "Три и половина", създадена в средата на 90-те години. Тя не поддържа връзка с бащата на детето и го е отглеждала сама.

Според обясненията на младежите в полицията, детето е паднало и след това загубило съзнание. Лекарите обаче откриват и други рани по цялото му тяло, според които то вероятно е преживяло насилие през последните дни.

"По горните и долните крайници, т.е. по ръцете и крачетата и вляво в областта на главата и на шията също, има хематоми. Част от тях са нови, част от тях – не", обяви говорителят на "Пирогов".

Коментари Напиши коментар

27

Amaranth

преди 6 години

Do jivot!!!!! Tezi sadisti nyamat pravo da sa chast ot edno normalno obshtestvo. Nyamat pravo da jiveyat.

26

Анонимен

преди 6 години

И теза двамата извратеняци са снимали насилията с детенцето . Да вземе някой тях да ги бие , да имат хематоми и да ги снима !Какъв е бил този бой , за да се получат мозъчни кръвоизливи ?Съседите нищо ли не са чули ?

25

анонимна

преди 6 години

ДАНО ХОРАТА ОТ СЪОТВЕТНОТО ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ ПОМОГНАТ НА ТАЗИ НЕВИННА ДУШИЦА.ТО НЯМА ВИНА, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО ГЛЕДА, КОГАТО МАЙКА МУ ОТСЪСТВА. А И ТЯ НЯМА ВИНА , ЧЕ Е ОСТАНАЛА САМА И ТЪРСИ НАЧИН ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕТЕНЦЕТО. ТЯ ДОРИ ТРЯБВА ДА СЕ АДМИРИРА ЗАЩОТО СА МАЛКО МАЙКИТЕ , КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА СИ КАТО ИМ ОСИГУРЯВАТ ГЛЕДАЧКИ.НО... ДЕТЕТО НЕ СЛУЧИЛО НА ТАКИВА.ПОЗОР ЗА БАТКОВЦИТЕ.