Снимка: Булфото, ахрив

Двама столични полицаи са арестувани заради изнудване на мъж от Перник, съобщиха от прокуратурата. По случая има и трети задържан.

Вчера в 15 часа перничанин се оплакал в полицията, че е бил изнудван от три неизвестни лица, които му заявили, че са изкупили негов паричен дълг в размер на 84 000 лева към друго, съобщи Нова телевизия.

Те му отправили закани, че ако не им предаде още същия ден половината от дълга - 42 000 лева, ще настъпят неблагоприятни събития за неговото здраве.

Незабавно Районната прокуратура в Перник образува досъдебно производство по случая. За нуждите на разследването потърпевшият предава наличната у него сума в размер на 200 лева.

Полицаите описват банкнотите по номинал и сериен номер и дават на мъжа бутафорни пачки в торбичка, които да предаде на изнудвачите. Мошениците сменили няколко пъти мястото на предаване на парите, но в крайна сметка около 20:00 часа перничанинът предава торбичката на изнудващите полицаи. По време на предаването го пазели двама униформени.

Веднага след като бутафорните банкноти се озовали в ръцете на изнудвачите, се намесила и полицията. Органите на реда закопчали колегите си и техния съучастник.

След ареста установяват, че думите на перничанина са истина - двама от задържаните са служители на реда. От прокуратурата съобщават само техните инициали – това са Кр. М. – полицай в Група "ООР" към 06 РУ – СДВР и И. Д. – полицай към "ПСО" – СДВР. Третият задържан е Н. А. от Перник.

В района на местопроизшествието са установени и иззети два автомобила, с които извършителите са се придвижвали на територията на Перник.

Тримата ще бъдат задържани за 72 часа от прокуратурата. Предстои да им бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase