Снимка: архив, Булфото

Полицията в София разследва инцидент в болница със седемдневно бебе. Детето е с кръвоизлив и черепно-мозъчна травма. За момента не е ясно дали става въпрос за насилие или небрежност на служител в медицинското заведение.

Детето е родено в известна частна болница в столицата, но състоянието му рязко се влошило дни след раждането. Подаден е сигнал и до полицията.

При огледите служителите на СДВР са открили, че бебето е със следи, чиито произход не е ясен и за които има вероятност да са от насилие.

Веднага след инцидента детето е преместено за лечение в друга частна болница. От СДВР обясниха, че по случая се води разследване и не може да бъде давана допълнителна информация.

Детето е прието в болница "Токуда". То е откарано там около 20.30 часа в неделя. От лечебното заведение обясниха, че бебето вече е със стабилизирани жизнени показатели и няма опасност за живота му.

По информация на БНР в първата болница, където е родено детето, заради инцидента има отстранена от работа акушерка. В момента тя е задържана в Първо РПУ в София.
 

Коментари Напиши коментар

9

lk

преди 8 години

Болницата просто трябва да се затвори, и то с лекота след този инцидент!

8

Анонимен

преди 8 години

Животни!!!!

7

СОФИЯМЕД

преди 8 години

СОФИЯМЕД е болницата!