Снимка: Facebook

52-годишен мъж е настанен принудително в психиатрична болница, защото подпалил съдебната палата в Свищов.

Извършителят е бивш строител. Бил болен от шизофрения и заради това преди време му иззели шофьорската книжка.

Мъжът бил гневен на властите, че не му връщат документа и не може да си кара колата. Той засипвал с купища жалби прокуратурата, полицията и съда в града.

На 2 април той депозирал поредно искане до Районната прокуратура и дал ултиматум до 17 часа да си получи книжката. След като това не било изпълнено, решил да си отмъсти.

Купил туба с бензин, изчакал да наближи полунощ и се промъкнал до съда. Полял обилно дървената врата на входа на сградата с горивото и драснал клечка кибрит. Вратата мигом пламнала и се задействала охранителната система. На място пристигнали огнеборци и потушили стихията, която не е нанесла сериозни щети.

През това време извършителят отишъл в местна кръчма и захванал да се хвали какво е сторил. Малко след това той бил отведен в ареста, а два дни по-късно настанен в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория за срок от 6 месеца.

"Строителят е добре познат на полицията. Той непрекъснато върши пакости. Играе и на комар. Наскоро потрошил един от игралните автомати в местно казино, защото машината не му пускала пари", разказват свищовлии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase