Снимка: Булфото, архив

Нов случай на кражба на елементи от електроразпределителната инфраструктура на "Енерго-про Мрежи" остави град Плиска без вода, съобщиха от компанията.

В телефонния център на компанията е регистриран сигнал за авария от ВиК – Плиска. Изпратеният на място екип е установил, че причина за липсата на захранване е кражба в трафопоста, от който се захранва помпена станция.

Неизвестни лица са нахлули с взлом в трафопоста на дружеството и са разбили изолатор на трансформаторна машина, както и измервателното табло на обекта. Това е спряло електрозахранване на помпена станция на ВиК, осигуряваща вода за Плиска. В резултат водоподаването за града е било изключително затруднено.

Екипите на "Енерго-про Мрежи" са успели да предотвратят повредата, която е можела да лиши жителите на Плиска от вода за продължителен период от време, посочват от дружеството.

След като органите на реда са приключили работата си, аварийните екипи са описали загубите и възстановиха щетите. Повредената трансформаторна машина е подменена.

Захранването на помпената станция е възстановено, което е довело до нормализиране на водоподаването към жителите на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase