Снимка: Ройтерс, архив

В Областната дирекция на МВР в Разград е образувано и се води досъдебно производство срещу 22-годишен младеж от разградското село Стражец за сделки с крадени автомобили. Това съобщи днес директорът на Областната дирекция комисар Ивайло Йовчев, цитиран от БТА.

Той обясни, че за периода от септември 2013 г. до февруари 2014 г. младежът е извършил сделки с 6 луксозни леки автомобили от различни марки, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление.

В хода на разследването съвместно с дирекцията във Варна са иззети общо 11 автомобила - два от марката "Ауди А5", "Ауди Кю 6", "Ауди 8", два автомобила "БМВ Х5", "Акура МДХ", "Рейндж Ровър", "Субаро Форестър, "Мерцедес ЦЛК". Десет от тези автомобили са регистрирани в КАТ-Разград, а един в друг град, каза комисар Йовчев.

Установено е, че лицата са извършвали кражби на автомобилите от територията на страната, организирали са пренабиване на номерата на рамите и са ги продавали на цена под пазарната, като организирана престъпна група.

Съпричастни към престъплението са и лица от Варна, които са предоставяли крадените автомобили.

Разследването по случая продължава, допълни комисар Йовчев.

През първото шестмесечие на годината в област Разград са регистрирани общо 543 престъпления, с 82 престъпления по-малко спрямо миналата година, отчете комисар Йовчев. По думите му най-голям в региона остава делът на престъпленията против собствеността.

За отчетния период се отчита увеличение на извършените взломни кражби и извършените измами, които са предимно на територията на областния град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase