Снимка: МВР-пресцентър
fallback

Инспектор Емил Шарков е бил награден посмъртно с "Почетен знак на МВР" - първа степен със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Шарков загина на 14 март при полицейската операция в Лясковец за обезвреждането на барикадиралия се в дома си Петко Савов. При акцията бяха ранени други трима служители на Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/, след като Савов откри огън срещу командосите. Самият той също бе ранен, но се възстановява.

Oще по темата
Отличието е било връчено на съпругата на Шарков - Милена. По изрично желание на близките церемонията се е състояла в тесен кръг в поделението на баретите във Врана, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Почетният знак е признание за това, което Емо правеше всеки ден от живота си. Всеки ден той показваше достойнство и със смъртта си го доказа още веднъж, е казала след церемонията Милена Шаркова.

Героизъм, смелост и себеотрицание – това е смисълът на отличието, е заявил главният секретар Светлозар Лазаров. Действията на нашия колега и приятел съдържат дори повече, отколкото казват тези думи.

Той показа завидна подготовка, сила и дух и успя да защити колегите си за сметка на собствения си живот, е допълнил Лазаров.

Целият състав на СОБТ и членове на Съюза на бившите барети са почели с минута мълчание и падане на колене паметта на колегата си. От днес името му е изписано на паметника на загиналите в двора на поделението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

A.C.A.B.

преди 10 години

Ушев станал "ангелче"офицер от редиците на мВр ..

22

Анонимен

преди 10 години

Така ще е до като мафията управлява МВР

21

Анонимен

преди 10 години

До vargАбе *** всеки месец я обират поне по веднъж! Да не и е станало навик?

fallback