Герго Гергов. Снимка: БТА

Ден след неуспешния атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов, полицията разследва различни версии за готвеното покушение.

Както Dnes.bg съобщи, рано в събота сутрин неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал.

Пред bTV самият Гергов заяви, че многократно е получавал заплахи. "Щях да помисля, че някой нещо е подхвърлил в двора ми, но буквално преди да изляза ми се обадиха по телефона за запален още един автомобил - хвърлена запалителна течност в двора на друг човек", разказа Гергов.

Той изказа съмненията и по друг случай от последните дни, при който е бил разбит дома на председателя на Общинския съвет.

Гергов смята, че действията са отговор на общата им позиция спрямо фирми, ощетили община Видин. "Много хора ми се обаждаха месеци наред да ме предупредят да бъда внимателен", споделя той.

Въпреки заплахите Герго Гергов посочи, че не смята да наема охрана за себе си и семейството си.

"Аз категорично посочих пред органите на МВР какво е моето виждане по въпроса и кои са хората в „центъра". Надявам се да се направи едно по-обширно проучване и да се направи една пълна разработка, защото около тези хора има още много други, на интересни позиции включително", обяви Гергов.

Полицията във Видин продължава проверката по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase