Снимка: архив Булфото
fallback

Близо 30 души с криминални прояви, свързани най-вече с грабежи и кражби на лично имущество на почиващи в Слънчев бряг и в близките курорти, са задържани за 24 часа, съобщават от полицията в Бургас.

Сред задържаните са шестима извършители на грабежи. Те действали по няколко схеми - издърпвали дамски чанти от туристки, изтегляли златните синджири от почиващи или грабвали мобилните телефони на летовниците, докато говорят по тях. За хулигански прояви са задържани петима мъже, както и един чужденец, злоупотребил с алкохол. Неутрализирана е и група от няколко криминално проявени жители на Ямбол. Те се придвижвали с джип, в който са открити устройства за заглушаване на сигнално-охранителна техника.

При проверката в увеселителните заведения и дискотеките в Слънчев бряг е открито 17-годишно момиче от Димитровград без придружител, осигурена й е полицейска закрила и предстои на родителите й да бъде съставен акт за неупражнен родителски контрол. Съставени са и четири предупредителни полицейски акта на собственици на заведения, сред които и на управителя на дискотеката, допуснала на територията си непълнолетни след 22 часа.

Полицаите са проверили и около 30 самонастанили се в околностите на Слънчев бряг. Повечето не са представили документи за самоличност и не обяснили адекватно повода за пребиваването си в курорта, нито как се прехранват. Сред тях има извършители на кражби на лични вещи на туристи.

В обменно бюро близо до хотел в курорта е установен опит за прокарване в обръщение на неистински банкноти - 23-годишната украинска туристка Ю.М. искала да обмени 200 евро в левове.

Оказало се обаче, че европарите са преправени от белоруски рубли в евро. Предстои разпространяването на плакати листовки на няколко езика с информация за регламентираните за обмяна места.

В други случаи на територията на Слънчев бряг са засичани мъже, от които са иззети големи количества банкноти, излезли от обръщение. Старите пари са левове - емисии 1991, 1992 и 1993 г.,беларуски рубли - емисия 2000 г., югославски динари -от 1992 и 2006 г. Туристите обикновено са били мамени с по-изгоден от банковия курс и най-често в големите търговски центрове в Бургас.

Засилени са мерките спрямо разпространяването на наркотични вещества, като почти всяка вечер на територията на Слънчев бряг, Обзор, Свети Влас, Несебър и Равда, са задържани по около 4-5 души, основно за притежаване на марихуана и амфетамин. Само за последния месец в РУП- Несебър са образувани над 100 бързи досъдбни производства по този повод и за шофиране след употреба на алкохол.

През изминалото денонощие полицаи от РУП - Созопол са открили и 23 канабисови растения до частен имот в с. Крушевец. Поредица от тематични проверки предстои до края на летния сезон, които освен Слънчев бряг, ще обхванат и крортните селища по Южното Черноморие, допълват от областната дирекция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

досетлив

преди 11 години

До Пешооще малко ще потраят и като стане ясно накъде духа вятъра, е почнат да хвалят и следващите на власт

15

еха

преди 11 години

До Легендатадобро утро!/или добър вечер от вежливия елен

14

Легендата

преди 11 години

Пак с мишките се занимават. Как пък дори аз който не употребявам познавам повечето дилъри по южното черноморие, а полицията не ги знае кои са? И как веднага хващат тези които си купуват? Ами просто, полицията и мафията са комбина.

fallback