Няма пострадали при инцидента. Снимка: архив Булфото

Автобус се е запалил заради техническа неизправност на автомагистрала ”Тракия” днес, съобщиха от полицията. Сигналът за горящия автобус е подаден днес около 15.50 минути.

Инцидентът е станал в района на 23–ти км в платното посока София. Автопатрул на сектор „Престъпления по пътищата” към ОДМВР - София незабавно е бил насочен към мястото на инцидента.

Шофьорът на автобуса, който се движел по редовна автобусна линия Хасково – София, усетил нередност в двигателя. Водачът спрял в аварийната лента и забелязал, че гори в двигателния отсек.

На помощ му се притекъл шофьор на друг автобус, пътуващ от Стара Загора към София. С общите усилия на водачите пожарът е бил овладян и е предотвратено разрастването му. Пътниците са били евакуирани и не са пострадали.

По първоначална информация пожарът е бил предизвикан от спукана тръбичка, отвеждаща излишната нафта обратно в резервоара. Проникналият е възпламенил двигателя.

Всички пътници, измежду които и около 20 руски туристи, са продължили безпроблемно придвижването си към София с другия автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase