СДВР ще изяснява участието на Михайлов. Снимка: архив Булфото

Започва полицейска проверка, която трябва да проследи защо името на вратаря на националния отбор по футбол Николай Михайлов е било прикрито при верижната катастрофа на магистрала "Тракия", съобщава БНР.

При инцидента на 18 май рано сутринта се сблъскаха няколко леки автомобила и едни бус, петима души бяха ранени, а един загина.

Проверката е разпоредена от директора на Столичната полиция старши комисар Валери Йорданов.

Тя ще трябва да изясни защо има разминавания в протоколите на полицейските служби, които са посетили инцидента.

Вътрешното разследване ще трябва да покаже още дали в действителност номерата на джипа, в който се предполага, че е пътувал вратарят на националния отбор по футбол, са били свалени, за да не бъде разпозната колата.

Веднага след катастрофата се появи информация, че в една от колите е пътувал Михайлов.

Още по темата
От Българския футболен съюз заявиха, че возилото може би е собственост на бащата на вратаря – Боби Михайлов, но той и синът му не са били в нея. Номерата на джипа, за който ставаше въпрос, бяха свалени след инцидента и охранител не позволяваше на журналисти да се доближат до возилото.

Началникът на група "Тежки ПТП" към КАТ кап. Иван Златанов пък каза, че пострадалият при верижната катастрофа приличал на Николай Михайлов на 80%, но бе категоричен, че той нито е шофирал, нито е бил пътник при тежката катастрофа.

Само дни след катастрофата по-късно пък стана ясно, че вратарят на националният ни отбор ще пропусне мач, защото има наранявания на пръстите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase