Снимка: архив, Dnes.bg
fallback

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е задържан снощи, съобщи МВР.

Приведен е в следствения арест в Пловдив. Наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража”, предстои искане за постоянното му задържане.

Повдигнати са му обвинения за закана за убийство. По Наказателния кодекс това е тежко криминално престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Заплахата е отправена към жител на село Катуница. Арестът на Рашков е по подадена жалба срещу него на 23 септември.

"По случая в Катуница разпитваме хора, които се съгласяват да свидетелстват. Рашков е там, където отдавна трябваше да бъде", заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев пред Нова телевизия и призна, че сега очаква повече съдействие от страна на гражданите.

Рашков и семейството му 20 години са правили безнаказано каквото си искат, заяви още главният секретар на МВР. Той припомни, че срещу Рашков има три заведени жалби от миналата година. По едната е получил присъда, по другата е задържан, а по предишна е предупреден от полицията.

Кирил Рашков и фамилията му бяха изведени от Катуница, след като на 23 септември в селото бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, а според местните жители престъплението е извършено от хора на Цар Киро.

Това доведе до размирици в селото, при което бяха опожарени къщи на фамилия Рашкови. След случилото се напрежението се отпуши и последваха протести в цялата страна.

Междувременно, след като жителите на селото се оплакаха публично, че фамилията на Цар Киро ги тормози от години, Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура започна проверка на преписките, свързани с Рашков и семейството му.

Oще по темата

Започна и вътрешна проверка на служители на НАП в Пловдив заради информацията, че Рашков не е плащал данъци, и съмненията, че чиновници са си затваряли очите.

Във вторник беше съобщено, че Цар Киро е доведен в София с полицейска охрана и е настанен в хотел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

544

anonimen

преди 12 години

vsichki da pravqt po edna *** volen siderov

543

Анонимен

преди 12 години

ЦАР КИРО МОЖЕЛ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ДО 6 ГОДИНИ ЗАТВОР ,НО НАЙ- ВЕРОЯТНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДЕ УСЛОВНО ОСЪДЕН НА 1001 ГОДИНИ.ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ УСЛОВНО ОСЪДЕН НА ОЩЕ 2000 ГОДИНИ.ТЪИ КАТО УСЛОВНИТЕ ПРИСЪДИ ЩЕ БЪДАТ ПО РАЗЛИЧНИ ДЕЛА ТО ТЕ НЯМА ДА ВЛИЗАТ В СИЛА..........В БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ВЪЗТАРЖЕСТВУВА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ!ЗАЩО НИКОИ ПОЛИТИК НЕ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСА БИЛ ЛИ Е РАШКОВ ЩАТЕН ИЛИ НЕЩАТЕН СЛУЖИТЕЛ НА БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ??

542

Българан

преди 12 години

Просто закона трябва да е за всички! Бойко дойде на власт с идеята че ще мачка наред, но се оказа че и той е не по - различен от предишните само дето му е дебел врата и се надува като паун. Кой мафиот успя Бойко да вкара в панделата? Маргините? Маджо? Цар Киро? ... Само надувки и празни приказки!Някой да е видял Рашков с белезници? Къде са маските, каските, автоматите на Цецо Консултанта? Рашков бил уж в Пловдиския арест пък се оказа в Софийския, май?!

fallback