Снимка: Архив Булфото
fallback

Масово сбиване в ромската махала на Ихтиман снощи вдигна на крак полицията и се наложи в потушаването му да се включат служители от районните управления в Костенец, Елин Пелин, Самоков и магистрална полиция.

Боят започнал след 20,00 часа близо до църквата в кв. „Изток“,. Мелето тръгнало от разправия между 26-годишен пиян мъж с инициали М. М. и роднини на съпругата му.

Размяната на реплики довела до сбиване, в което се включили и представители на двата рода и в един момент на улицата се събрали над 200 души, съобщава МВР.

Те започнали да се замерят с камъни, бутилки и различни предмети и успели да изпотрошат стъклата на един автомобил и къща.

Двама души пък са стреляли във въздуха с пушки тип помпа.

На мястото пристигнали полицаи от местното РПУ, но агресивната тълпа не се подчинила на разпорежданията им и се наложило да пристигат подкрепления от софийската областна дирекция.

Към 22,00 часа боят бил овладян. Задържани са най-активните участници в сбиването – съпругът, от който тръгнал скандалът, Е. Ж. на 29 г. и Д. Ю. (25 г.). Заловени са и двамата стрелци – братя с инициали Г. Н. (28 г.) и 44-годишният В. Н. Петимата ще останат в полицейския арест за 24 часа.

Сега патрули от жандармерията и местното районно следят за охраната на обществения ред в ромската махала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

---

преди 13 години

Не е ли тъжно, че всеки ден една част от децата се сприятелява с *** и започва да приема техния манталитет, а на останалата част им се говори да се махат от тази *** държава?!?Не турците са ни проблемът-*** са!Защото са прости,гнусни ***,живеещи на наш гръб!Тъжно е,че много хора ще харесат този коментар, но нищо няма да бъде направено.За жалост съм песимист, защото българите са най-безволевите хора,най-търпящите и неизискващите...Нима нямаме право на хубав живот в БЪЛГАРИЯ??

125

---

преди 13 години

Вижте сега...много глупости се изговориха, но фактите са си факти.Българите стават малцинство,а гадните *** се кучат всеки ден и не им пука.Решението/реалното/ е само едно-всички българи да настояват за закон,забраняващ на ромите да имат повече от 2 деца!ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА ПРОТЕСТ!Нима сме овце,които бъхятат по цял ден за 300лв,междувременно по улиците *** ги тормозят...Нима отново нищо няма да направим?Няма време...Нека искаме закон!ЗАКОННО И НАЛОЖИТЕЛНО Е!!!ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!

124

Свидетели!

преди 13 години

Всички хора от Зрънковите са назначени в общината. Окупирали са всички постове. Там е и братовчедката на Сашо - Росица Миланова, дето събира картите ни. Ние не можем да се преборим и за едно работно място, заявяват ***. В ихтиманската ромска махала в няколко къщи са намерени: няколко автомата, пушки, пистолети и още ...........

fallback